Îmbunătățește-ți performanțele cognitive în 10 minute.

Performanțele cognitive cresc cu 14% imediat, conform unui studiu publicat în jurnalul internațional de neuropsihologie, în momentul exercițiului fizic. Un nou studiu arată că numai 10 minute de activitate fizică intensă sunt suficiente pentru a crește puterea atenției și capacitatea de rezolvare a problemelor.

Participanții la studiu au pedalat timp de 10 minute pe o bicicletă medicinală, cu intensitate moderată către mare.

Imediat după aceasta s-a putut măsura o creștere cu 14% a performanțelor cognitive. Co-autorul studiului, profesorul Matthew Heath, spunea:

“Unii oameni nu se pot angaja în realizarea de exerciții fizice pentru o perioadă lungă de timp, datorită lipsei timpului sau a stării fizice inadecvate. Rezultatele arată că mersul, pedalatul sau mersul rapid pe jos pentru o scurtă durată de timp, chiar și numai odată, aduce beneficii imediate.”

Studii anterioare au arătat o stimulare cerebrală în urma exercițiilor regulate realizate cca. 20 de minute pe zi.

Acest studiu recent arată însă una dintre cele mai scurte perioade ce s-a dovedit eficientă în îmbunătățirea funcțiilor cognitive. În acest studiu, după realizarea exercițiilor fizice, participanții au realizat sarcini mai dificile ce necesită concentrare, în timp ce reacțiile lor au fost măsurate.

Profesorul Heath a afirmat:

“Cei ce au realizat exerciții au avut parte de o îmbunătățire imediată. Răspunsurile lor au fost mult mai fidele iar timpii de reacție cu până la 50 milisecunde mai scurți decât înaintea realizării exercițiilor fizice. Poate părea foarte puțin, însă aceasta reprezintă o îmbunătățire cu 14% a performanțelor cognitive.

Aceste descoperiri au o aplicație practică imediată pentru oricine caută o imbunătățire rapidă a stării mentale.

Același autor afirmă:

“Le spun întotdeauna studenților mei, Că înainte de a da un test, examen sau interviu, ar trebui să realizeze câteva minute de exerciții corporale intense. Studiul nostru arată că rezultatele lor vor fi îmbunătățite în mod cert”

Articol preluat după:

https://www.spring.org.uk/2018/03/exercise-minimum-amount.php?omhide=true

About The Author

Leave Comment