Despre noi

Proiectul Dezvoltare Integrativa

Acest proiect este rezultatul unor preocupări de peste 20 de ani în domeniul îmbunătățirii calității vieții și a stilului de viață. Seminariile și evenimentele organizate de Dezvoltare-Integrativă.ro sunt rezultatul înțelegerii faptului că după ani de educație formală cei mai mulți dintre noi nu au avut cadrul necesar pentru a dobândi abilități esențiale pentru o viață echilibrată: înțelegerea și corelarea practică a unor informații de bază din nutriție, psihologie și mișcare conștientă.

dyslexia

Aceasta face ca stresul, diferitele tulburări de sănătate sau emoționale să fie abordate dintr-o perspectivă fragmentată și insuficientă. Informațiile științifice și prezentările de specialitate se corelează în aceste seminarii cu viziunea cuprinzătoare deprinsă din studiul unor sisteme integrative tradiționale străvechi cum este Ayurveda, conducând la o viziune cuprinzătoare și rodnică asupra modalităților de îmbunătățire a propriei vieți.

Viziunea noastră

Lumea se transformă în măsura în care oamenii se transformă. Vrei o lume „altfel”? Începe prin a-ți privi altfel propria persoană. Simplu? Nu mereu…

Fiecare om care se cunoaște mai bine, se hrănește mai echilibrat și are o viață mai împlinită este o sursă de bine pentru cei din jurul său. Aducând alături diferiți specialiști cu experiență pentru a fi disponibili față de persoane ce caută răspunsuri se poate acoperi o carență educațională majoră, un domeniu despre probabil care nu am învățat în nici un sistem instituțional: educația pentru o viață fericită și echilibrată. Viziunea noastră este ca stările de echilibru și împlinire ce apar prin autocunoaștere și autocontrol să devină tot mai prezente în societatea în care trăim, astfel încât să aducem adevărate valori în viața noastră personală și profesională.

 

Misiunea noastră

“Transformare prin autocunoaștere.”

Dorim să contribuim în mod real la procesul de conștientizare a calităților și depășire a deficiențelor din viața noastră, pentru o existență de zi cu zi mai echilibrată și mai fericită. Necunoașterea unor metode și informații uneori simple poate să genereze luni, ani sau o viață întreagă marcată de dezechilibre, suferință sau lipsuri.

Educația pentru viață echilibrată și autocunoașterea sunt chei pentru eficiență, performanță, sănătate, regăsire și echilibru interior.

Setul de metode integrative utilizate, împreună cu colaborarea cu specialiști din domenii diferite ale dezvoltării umane (nutriție, psihologie, mișcare conștientă, medicină etc.) ne-au ajutat să punem bazele mai multor programe de dezvoltare personală integrativă, adresate atât publicului larg cât și companiilor.

Mihai Minoiu

Mihai Minoiu - Inițiatorul proiectului

Antreprenor, autor și psiholog cu specializare în psihologie pozitivă și în abordarea emoțională prin metoda Journey, cu experiență în organizarea de workshopuri pe teme de dezvoltare personală, speaker în prezentări și conferințe pe teme de psihologie, nutriție și stil de viață, având peste 20 de ani de experiență ca lector de Ayurveda în cadrul Asociației Naționale a Medicinelor Neconvenționale din România, co-autor al mai multor cărți în domeniul terapiilor alternative, consultant de specialitate pentru dezvoltarea de suplimente alimentare în diferite companii.

euplatesc banner