Regulament pentru buna desfășurare a grupurilor de autocunoaștere

 1. Confidențialitate: Tot ceea ce se discută în grup rămâne în grup. Confidențialitatea este esențială pentru a crea un mediu sigur și de încredere.

 2. Respect reciproc: Tratează fiecare membru al grupului cu respect și empatie. Fiecare persoană are dreptul la propria opinie și propriile sentimente.

 3. Ascultare activă: Ascultă activ și cu atenție atunci când alții vorbesc. Evită întreruperile și acordă vorbitorului întreaga ta atenție.

 4. Fără judecăți: Abține-te de la a judeca sau critica opinii sau experiențe personale ale celorlalți membri ai grupului.

 5. Participare echilibrată: Fiecare membru ar trebui să aibă oportunitatea de a împărtăși și a fi auzit.

 6. Păstrarea limitei timpului: Respectă timpul alocat fiecărui membru și durata totală a întâlnirilor grupului.

 7. Fără sfaturi care nu sunt solicitate: Evită oferirea de sfaturi sau soluții dacă nu sunt solicitate explicit. Grupul este un spațiu pentru împărtășire și reflecție, nu neapărat pentru rezolvare de probleme.

 8. Suport și încurajare: Oferă sprijin și încurajare celorlalți membri. Un mediu pozitiv contribuie la creșterea și dezvoltarea fiecăruia.

 9. Fără telefon sau alte distrageri: Telefoanele mobile și alte dispozitive electronice ar trebui să fie setate pe modul silențios sau să fie evitate pe durata întâlnirilor, pentru a asigura atenția completă și participarea activă.

 10. Motive de excludere: Participarea sub influența alcoolului sau drogurilor, utilizarea unui limbaj vulgar, comportamentul violent sau inadecvat, nerespectarea confidențialității, atrag suspendarea permanentă a participării la întâlnirile de grup. 

 11. Reguli specifice grupului: Orice alte reguli specifice grupului vor fi stabilite și convenite de toți membrii în prima întâlnire.

Aceste reguli sunt menite să asigure un mediu respectuos, sigur și propice dezvoltării personale pentru toți membrii grupului.

euplatesc banner